Wednesday, June 7, 2017

Salam 12 Ramadhan


Assalammualaikum dan salam sejahtera

Sudah pun 12 Ramadhan kan. Dah nak separuh bulan kita berpuasa. Tahun ini memang sederhana pada kolin sekeluarga. Semuanya serba simple dan mudah. Mudah sebab kolin masak masa weekend aje hihihi. Waktu bekerja memang tak sempat nak masak sebab jalan raya tidak begitu baik tau. Semua tempat jem sangat-sangat. Letih nak mengadap tau !!

Sebenarnya ada blogpost yang kena update tapi saja nak merepek. Tu yang artikel ni keluar. Ada juga yang email press release suruh kita update, tapi tak akan lah nak update freeeee aje kan. Ni elektrik, penat tangan menaip, penat karang ayat, penat tangkap gambar dan duit internet ni sapa pulak nak cover kalau dah semua artikel untuk client free. So itulah dia sebab artikel tu kolin siarkan lambat atau tak langsung. Memang ler kolin ni blogger cabuk, bukanlah blogger terkenal pun. Tapi apa lah salahnya suruh kita publish artikel dia bagi lah apa-apa barang buat manis-manis. Ni email dan call mintak publish macam tu aje. Sesekali takpe beb, kalau dah setiap kali nak begitu tak best jugak kan. Ni bukan artikel nak mintak token atau goodie bag tu. Tapi at least kalau rasa blogger boleh membantu, apa salahnya bersikap adil sikit pada blogger cabuk macam kolin ni haaaaa... Apa kata kita buat win-win situation hihihih...jangan lah marah atau terasa tau apa yang kolin tulis hari ini. Cuma terasa dipergunakan sesangat dah. Takpelah kalau sesekali nak suruh kita publish free. Tapi jangan lah dah suruh kita publish free, call kita suruh gak kita publish tapi tak bagi apa pun kat kita. Bukan RM aje yang boleh diberi, korang boleh aje bagi apa-apa aje. Kekadang bedak sebotol korang pos pun dah best sangat dah rasa as a blogger tau. 

Itulah luahan kolin di hari rabu.....sian kami blogger ni. Memang lah blogspot ni free. Tapi elektrik, laptop, line internet dan penat lelah pikir ayat tu bukan lah free. Harap sikit iktiraf sahaja aje huhuuhuhu....So janganlah kecam kolin blogger cabuk, picisan dan bukan banyak follower pun hhuhuhuhu...

blogger tak femes

kolin zainal 

No comments:

Post a Comment

loving me..loving you