Wednesday, August 2, 2017

My own YouTube Channel - Kolin Zainal

Assalammualaikum dan salam sejahtera

Memang tak dapat dinafikan, once u gelar diri u blogger atau social influencer memang akan buat macam apa kolin buat. Dah buat blog, you akan ada Facebook, Instagram dan Twitter. Now ke laman youtube pula hahahha. Tak kisah la nak perasan ker, nak perah santan ker janji kita tak kacau orang kan.  Janji kita buat aje benda yang kita suka. Walau yang subscribed channel kolin tu baru 20 orang aje wei. Janji kita buat apa yang kita suka, sebab 'hidup ini terlalu singkat' ...singkat sangat sampai kita kena buat semua selagi tak melanggar apa-apa betul tak? so why nak kusutkan hati dan perasaan sendiri dengan benda-benda yang merunsingkan. Baik kita happy-happy dan teruskan hidup semanis yang boleh. Tak guna mendongak ke langit dengan jawatan yang kita ada, harta yang kita ada, perkara yang kita ada kalau hati tak gembira. So now, kolin gembira dah ada youtube channel sendiri hahahahhaha. Walau tak trending macam DSV tu kan..trending uolssss..kagum iolsss...

Inilah dia rupa channel kolin 

 Buat korang yang suka rakam video dan sharing apa sahaja. Boleh lah buka channel sendiri dan mula lah keluarkan kreativiti korang tu. Manalah tau tetiba viral dan kalau korang pandai boleh cari pendapatan sampingan tau dengan youtube. Ramai juga kenalan kolin yang buat 'unboxing' aje pun dah dapat RM. So kenapa tidak kita kan. Daripada buat kerja sia-sia melayari internet dan bayar tetiap bulan tu baik korang mulakan kreativiti hobi korang tu kepada mencari pendapatan sampingan. Jadi dropship pun boleh dapat income lebat tau. So jangan bazir masa dan mulakan hari ini. Yang penting usaha dan jangan kenal erti mengalah. Usaha aje, sebab kebanyakkan kita baca semua dari dropship. Macam Safie Ilyas tu, pengasas PerlaShine. Kalau baca kisah dia, zaman sekolah dia buat dropship. Sekarang tengok lah betapa berjayanya beliau kan. So jangan lengah dan mulakan sekarang. 

Korang jangan lupa subscribe channel kolin ye

https://www.youtube.com/kolinzainal 


bagi sokongan kat insan kerdil yang baru nak merangkak ini hahahah. Kolin nak lebihkan menarik kan semua video kolin supaya lebih berjaya lagi dan dapat menarik orang ramai. 

Love, 

Kolin Zainal 

2 comments:

loving me..loving you