Sunday, March 25, 2018

KONGSI: akibat asyik minum air manis

Assalammualaikum & salam sejahtera

Tak tahu lah kolin sejauh mana kebenaran tweet ni. Tapi secara umum, kita tau kita kena minum air masak secukupnya. Faham kan, air masak atau air putih kena cukup! Kalau nak tahu berapa banyak baru cukup mungkin korang boleh rujuk gambar kat bawah ni. Nak cantik, nak kurus, nak sihat kena minum air masak tau. Nak jelas tengok sini


Haaa.. Ikut berat badan dan pastikan air cukup uolss. Kolin pun terkulat kulat gak bila tengok KKM share ni. Sementara ni berat 60 ke 65 kg ni kena minum paling kurang 2.5 liter oii. Dan kalau korang tak pasti tengok la kat botol mineral tu. 2 liter tu botol besar tu, kena konsisten dan habiskan. 

Dan apa yang mengejutkan bila kolin nampak tweet ni. Adeiiii... Terus laju laju minum air masak laaaa


Takut ker tidakkkkk.. Takut kann. So kaki melepak mamak atau suka bebenar air manis tu, sila lah berubah sekarang. Kita makin hari makin berusia. Siapa lah boleh tahan diri dari tua kan. Tapi apa yang pasti kita kena tua dalam keadaan sihat dan bagus. Dah baca, dah faham apa yang kolin kongsi kan ni kan. So spread the love dan pastikan yang tersayang minum air masak okay. Kalau budak-budak ni, kolin selalu letak botol air mineral yang kolin refill dalam peti sejuk. Jadinya minum air putih yang sejuk pun jadi laaa. Kat rumah kolin stop beli kordial, selalu air teh o aje kolin bancuh. Tapi tak de dah bancuh air memanis ni. Demi kesihatan ni uolss cepat berubah hokayyyy. 

Love ais kosong mamak, 

Kolin Zainal 


1 comment:

  1. Alaaaa..scarynya..SA sehari mmg minum almost 2 liter air kosong...kadang culas gak..

    ReplyDelete

loving me..loving you